Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.
науково-виробниче об'єднання
АГРО-СІМО-МАШБУД
у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю
Фахівці НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» вже не раз розповідали та згадували на науково-практичних конференціях про найважливіший етап у процесі підготовки зерна до переробки – гідротермічну обробку зерна. У цій статті ми знову зупинимося на цьому важливому етапі. Отже, Гідротермічна обробка (ГТО): що це таке, для яких цілей використовується і якими методами досягається обробка.
06.11.2014
Фахівці НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» вже не раз розповідали та згадували на науково-практичних конференціях про найважливіший етап у процесі підготовки зерна до переробки – гідротермічну обробку зерна. У цій статті ми знову зупинимося на цьому важливому етапі. Отже, Гідротермічна обробка (ГТО): що це таке, для яких цілей використовується і якими методами досягається обробка.
Гідротермічну обробку зерна проводять з метою покращення його технологічних властивостей, створення оптимальних умов для переробки зерна, а також отримання круп, що відповідають найвищим вимогам за своєю поживною цінністю та органолептичними характеристиками. Застосування ГТО призводить до збільшення виходу крупи, поліпшення її споживчих властивостей, харчової цінності та стійкості при зберіганні. Результатом процеса ГТО є збільшення міцності ядра і легше відділення оболонок, які частково відлежуються і стають більш крихкими. Підвищення міцності ядра забезпечує збільшення виходу крупи за рахунок зниження утворення виходу мучелі при лущенні. ГТО зерна застосовують при виробництві крупи з гречки, вівса, кукурудзи, гороху, ячменю та пшениці.
У процесі ГТО використовують зволожувачі, пропарювачі та сушарки. Застосування зазначеного обладнання позитивно впливає на технологічні показники зерна. У крупи вирівнюється колір, вона швидше розварюється до однорідної консистенції. Зволожувач призначений для внесення вологи в зерно у процесі його гідротермічної обробки. Зволожувач встановлюється у підготовчих відділеннях підприємств із зберігання та переробки зерна. НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» пропонує зволожувач Р6-УВ-250 з технічною продуктивністю не менше 6 тонн на годину.
Сушарка призначена для сушіння та підсмажування зерна круп'яних культур та готової крупи, комплектується охолоджувальною колонкою. НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» пропонує сушарку ВС-10М.
Докладніше хотілося б зупинитися на пропарювачах. НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» пропонує такі види пропарювачів: Пропарювач ПЗ-1, Пропарювач ПЗ-2, Пропарювач ПЗ-3, Пропарювач ПЗ-4.