+38 (048) 740 70 47 Для дзвінків з України Замовити дзвінок

ua ru Pl

Українська версія сайту

Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.

науково-виробниче об'єднання

АГРО-СІМО-МАШБУД

у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Меню

Гідротермічна обробка зерна

Фахівці НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» вже не раз розповідали та згадували на науково-практичних конференціях про найважливіший етап у процесі підготовки зерна до переробки – гідротермічну обробку зерна. У цій статті ми знову зупинимося на цьому важливому етапі. Отже, Гідротермічна обробка (ГТО): що це таке, для яких цілей використовується і якими методами досягається обробка.

06.11.2014

Гідротермічна обробка зерна

Фахівці НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» вже не раз розповідали та згадували на науково-практичних конференціях про найважливіший етап у процесі підготовки зерна до переробки – гідротермічну обробку зерна. У цій статті ми знову зупинимося на цьому важливому етапі. Отже, Гідротермічна обробка (ГТО): що це таке, для яких цілей використовується і якими методами досягається обробка.

Гідротермічну обробку зерна проводять з метою покращення його технологічних властивостей, створення оптимальних умов для переробки зерна, а також отримання круп, що відповідають найвищим вимогам за своєю поживною цінністю та органолептичними характеристиками. Застосування ГТО призводить до збільшення виходу крупи, поліпшення її споживчих властивостей, харчової цінності та стійкості при зберіганні. Результатом процеса ГТО є збільшення міцності ядра і легше відділення оболонок, які частково відлежуються і стають більш крихкими. Підвищення міцності ядра забезпечує збільшення виходу крупи за рахунок зниження утворення виходу мучелі при лущенні. ГТО зерна застосовують при виробництві крупи з гречки, вівса, кукурудзи, гороху, ячменю та пшениці.

У процесі ГТО використовують зволожувачі, пропарювачі та сушарки. Застосування зазначеного обладнання позитивно впливає на технологічні показники зерна. У крупи вирівнюється колір, вона швидше розварюється до однорідної консистенції. Зволожувач призначений для внесення вологи в зерно у процесі його гідротермічної обробки. Зволожувач встановлюється у підготовчих відділеннях підприємств із зберігання та переробки зерна. НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» пропонує зволожувач Р6-УВ-250 з технічною продуктивністю не менше 6 тонн на годину.

Сушарка призначена для сушіння та підсмажування зерна круп'яних культур та готової крупи, комплектується охолоджувальною колонкою. НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» пропонує сушарку ВС-10М.

Докладніше хотілося б зупинитися на пропарювачах. НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» пропонує такі види пропарювачів: Пропарювач ПЗ-1, Пропарювач ПЗ-2, Пропарювач ПЗ-3, Пропарювач ПЗ-4.

    • Пропарювач ПЗ-1 – обладнання для проведення гідротермічної обробки зерна періодичної дії. Призначений для пропарювання гречки та вівса. Пропарювач зерна покращує технологічні властивості зерна та підвищує споживчі якості готової продукції. У конструкції застосовуються шиберні засувки ДУ-200 або ДУ-150.
    • Пропарювач ПЗ-2 (пропарювач для пшениці, ячменю та гороху) має те саме призначення, що і ПЗ-1, але відрізняється безперервною роботою завдяки застосуванню в конструкції шлюзових затворів. Також існує різниця в масі обладнання та деяких інших параметрах.
    • Пропарювач ПЗ-3 варить зерно, крупу та інші сипучі продукти під надлишковим тиском насиченої водяної пари, безперервно перемішуючи продукт мішалкою. Використовується для виробництва пластівців та сушено-варених круп. Повністю виготовлений із харчової нержавіючої сталі.
    • Пропарювач ПЗ-4 здійснює безперервну гідротермічну обробку зерна круп'яних культур для якісних змін технологічних показників зерна та споживчих властивостей готової продукції. Пропарювач крупи має повний об'єм 2,7 м кубічних, при обсязі зерна на стрічці 0,1 м. куб. Робоча площа стрічки 2,2 кв. Використовується для глибокого пропарювання-варіння зерна та круп. Повністю виготовлений із харчової нержавіючої сталі.
Залишилися питання?
Підписатись на новини

Свіжі новини

Продукти переробки кукурудзи
27.05.2025

Продукти переробки кукурудзи

Подробнее
Розвиток виробництва біоетанолу та супутніх продуктів – світові тенденції та специфіка
20.05.2025

Розвиток виробництва біоетанолу та супутніх продуктів – світові тенденції та специфіка

Подробнее
Запрошуємо на зустріч на заході «AGRO-CHALLENGE» ДЕНЬ ПОЛЯ
16.05.2025

Запрошуємо на зустріч на заході «AGRO-CHALLENGE» ДЕНЬ ПОЛЯ

Подробнее
Казахстан нарощує обороти зернопереробки: нове обладнання
01.05.2025

Казахстан нарощує обороти зернопереробки: нове обладнання

Подробнее
Догори