Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.
науково-виробниче об'єднання
АГРО-СІМО-МАШБУД
у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю
Найбільш перспективним і економічно доцільним варіантом створення виробництва пластівців є той, в якому в якості сировини використовується лущене ціле ядро, отримане за технологією з використанням процесів гідротермічної обробки зерна.
02.03.2015
За вікном весна. Наш організм потребує поповнення вітамінами, мінералами та корисними речовинами, а життя при цьому не дає паузу для перезавантаження - воно динамічне і вимагає від нас максимальної концентрації й зібраності. Більш того, зараз час Великого Посту - час замислитися про правильне і корисне харчування. Саме тому я хочу розповісти вам всю правду про користь круп'яних пластівців.
Існує думка, що пластівці - їжа для ледачих господарок, але це не так! Насправді зернові пластівці, виготовлені за новою передовою технологією НВО «Агро-Сімо-Машбуд», являють собою прекрасний харчовий продукт, відмінно збалансований по всім необхідним елементам для здорового харчування.
Найбільш перспективним і економічно доцільним варіантом створення виробництва пластівців є той, в якому в якості сировини використовується лущене ціле ядро, отримане за технологією з використанням процесів гідротермічної обробки зерна. Дуже важливим є те, що в лущеному ядрі зберігається алейроновий шар і частина насіннєвої оболонки та зародка, що містять у своєму складі вітаміни, мінеральні та інші біологічно активні речовини. Це дозволяє виробляти пластівці з підвищеною харчовою цінністю.
Цей фактор надає зерновим пластівцям особливу цінність продукту, що є повнораціонним по балансу поживних речовин, енергетичній цінності, і одночасно є профілактичним засобом від цілого ряду серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту, обміну речовин, серцево-судинної системи. Всі вироблені нами пластівці є продуктом здорового харчування, так житні і ячмінні пластівці багаті харчовими волокнами, у зв'язку з чим їх добре застосовувати для очищення організму, при ожирінні, запорах, цукровому діабеті. Пектинові речовини в житніх пластівцях сприяють виведенню з організму токсичних речовин, радіонуклідів, пестицидів, а високий вміст в жирах ячменю і пшениці токоферолів дозволяє рекомендувати ячмінні та пшеничні пластівці людям із захворюваннями печінки, шкіри і вагітним жінкам.
У пшеничних пластівцях досить високий вміст незамінних поліненасичених кислот, що робить їх корисними для нормалізації обміну речовин, зокрема обміну холестерину, для поліпшення стану стінок кровоносних судин, підвищуючи їх еластичність. Особливістю пшоняних пластівців, як і пластівців гречаних та горохових, є високий вміст заліза, тому вони рекомендуються при анемії, як продукт, що підвищує вміст гемоглобіну в крові. Високий же вміст каротиноїдів в пшоняних пластівцях сприяє нормальному росту дітей, хорошому стану шкіри та слизових оболонок, здоровому стану рогової оболонки очей, підвищення опірності організму до інфекцій.
Наявність в вівсяних пластівцях водорозчинних слизеутворюючих полісахаридів дає лікувальний ефект і ощадливо впливає при шлунково-кишкових захворюваннях. Вміст в пластівцях вівсяних дуже важливого в харчовому і дієтичному відношенні ліцину сприятливо впливає на діяльність нервової системи, печінки, перешкоджає розвитку атеросклерозу.
Білки в гречаних пластівцях мають високий вміст водо- і солерозчинних фракцій, що допомагає повністю засвоювати продукт організмом людини, а вміст вітамінів В1, В2, Н6, РР, Е в пластівцях гречаних - найвищий в порівнянні з іншими видами зернопродуктів. Крім того, гречані пластівці - багате джерело мінеральних речовин, таких як калій, фосфор, марганець, мідь, цинк. Все це робить гречані пластівці продуктом здорового харчування, що володіє високою поживною цінністю і розглядається лікарями як дієтичний продукт, рекомендований навіть дітям і вагітним жінкам.
Особливо хочеться відзначити горохові пластівці - хороше джерело білків рослинного походження, що перевершує за вмістом білка м'ясо курей, свиней, кролів і яловичину. Так само пластівці горохові дуже зручні в приготуванні, оскільки варяться всього 10 - 12 хвилин, що в 6 - 7 разів менше часу варіння горохової крупи, а при варінні пластівці перетворюються в пюреподібну масу, що полегшує їх вживання дітьми та людьми похилого віку. Зернові пластівці, залишаючись повністю природним продуктом, є сучасним видом харчування. Пластівці швидкого приготування вимагають мінімального часу варіння (5 - 7 хвилин), а пластівці, які не потребують варіння (НТВ), не вимагають варіння взагалі, а просто запарюються окропом, що додатково зберігає поживні та цілющі речовини продукту!
У розроблюваних нами проектах ліній з виробництва пластівців найбільш важливим є використання нового обладнання і прогресивних технологій з автоматизацією виробничих процесів, які забезпечують високий вихід готової продукції високої якості при мінімальних капітальних витратах в порівнянні з аналогічними закордонними підприємствами. Для цього в НВО «Агро-Сімо-Машбуд» є все необхідне - повний комплект обладнання, розроблені та затверджені Міністерством охорони здоров'я ТУ У на зернові пластівці (вівсяні, гречані, горохові, ячмінні, пшеничні, житні, пшоняна, кукурудзяні, рисові), необхідна робоча документація, всі необхідні дозвільні документи та декларації про відповідність технічним регламентам.