+38 (048) 740 70 47 Для дзвінків з України Замовити дзвінок

en ua ru Pl

Українська версія сайту

Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.

науково-виробниче об'єднання

АГРО-СІМО-МАШБУД

у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Меню

Дозатор Big-Bag ДВС-301-1000/2000-1-П-1 (з перевантажувачем)

Дозатор ДВС-301-1000-1-П-1 призначений для фасування сипучих матеріалів у м'які контейнери типу Big-Bag та індикацією на дисплеї.

Призначення:

Дозатор ДВС-301-1000-1-П-1 призначений для фасування сипучих матеріалів у м'які контейнери типу Big-Bag та індикацією на дисплеї:

    • поточного значення маси матеріалу, що заповнює контейнер у кг;
    • наростаючих підсумків у тоннах та (або) кількості доз, у штуках;
    • ряду допоміжних параметрів виклику з клавіатури.

Дозатор оснащений системою відведення мішків із зони дозування та автоматичним скиданням лямок.

Технічні характеристики:

Найменування параметрів ДВС-301-1000/2000-1-П-1
1. Продуктивність, мішків/година до 30*
2. Найбільша межа зважування (НМЗ), кг 500 - 1 000 / 2 000
3. Найменша межа дозування (НмМД), кг 500
4. Час виходу на режим, що встановився, хв. не більше 5
5. Час виміру та індикації, с не більше 0,1 - 1,0
6. Поріг чутливості вагового пристрою, не більше, кг 0,28 / 0,7
7. Управління дозатором електропневматичне та електромеханічне
8. Межі допустимих відхилень дійсних значень маси дози від середнього значення у всьому діапазоні доз (значення у відсотках обчислюють від номінального значення маси дози), %:
     - при первинній повірці або калібруванні* ± 0,1; ± 0,25*
     - при повірці або калібруванні в експлуатації* ± 0,2; ± 0,5*
9. Клас точності дозатора по ГОСТ 10223-97 0,2; 0,5*
10. Живлення від мережі змінного струму напругою, В/Гц (220 ± 22/33) / (50 ± 1)
11. Потужність (без виконавчих механізмів), не більше, ВА 25
12. Сумарна споживана потужність електроприводу не більше, ВА 3 500
13. Тиск стисненого повітря, МПа (0,6 ± 0,06)
14. Витрата стисненого повітря, не більше 0,1 м3/год
15. Температура оточуючого повітря, °С (мінусові температури допустимі при сухому повітрі в пневмосистемі) от - 10 до + 45
16. Вологість, % до 95 при 35 °С
17. Ступінь захисту від впливу навколишнього середовища по ГОСТ 14254-96:
     - вагового процесора ПВ-310 IP 65
     - вантажоприймального пристрою IP 68
18. габаритні розміри (ДхШхВ), мм
     - ваговий пристрій 2030 х 1975 х 3595
     - накопичувальний транспортер 3049 х 1750 х 775
19. Маса, кг
     - ваговий пристрій 910
     - накопичувальний транспортер 1126
20. Сумарна вага, кг 2036
21. Повний середній термін служби дозатора, щонайменше 10 лет

* — Продуктивність залежить від фізико-механічних властивостей матеріалу, що дозується.

Влаштування дозатора:

Дозатор – напівавтоматична установка дискретної дії. Він складається з пристрою подачі матеріалу (ППМ), вагового пристрою (ВП), вантажоприймального пристрою (ВПП), пневматичної системи (ПС), пристрою автоматичного управління дозуванням (УУ), системи роздування мішка, транспортера, що відводить з мотор-редуктором. Весь процес управління дозуванням, крім операцій кріплення та роздування мішка, здійснює ваговий процесор.

Дозатор включає наступні складові частини:

- пристрій подачі матеріалу (ППМ) – Рис.-1 із секторною засувкою. Засувка наводиться в рух пневмоциліндром, що позиціонує її в положення "Закрито", "Грубо" (основна подача матеріалу) та "Точно" (досипання матеріалу до заданої дози малим потоком). На корпусі ППМ закріплено шафу пневматики, в якій знаходиться станція підготовки повітря та два пневморозподільники та вентилятор для роздування м'якого контейнера.

Пристрій подачі матеріалу знизу закінчується лійкою, яка входить у горловину, що знаходиться на ваговій частині дозатора, із зазором без жорсткого зв'язку між ними. На горловині встановлений патрубок для аспірації запиленого повітря;

- ваговий пристрій (ВП) являє собою платформу, що спирається на чотири вантажоприймальні пристрої з тензодатчиками. На платформі закріплено чотири стійки, на які спирається рама. Рама регулюється по висоті відносно платформи за допомогою напрямних та болтів М12 х 100. На рамі закріплені чотири регульовані по висоті пристрої для підвіски лямок мішка Big-Bag. На рамі також закріплений завантажувальний пристрій (Рис-1), на горловину якого за допомогою пневматичного затиску кріпиться горловина мішка. На платформі встановлена зрівняльна коробка для паралельного підключення та вирівнювання кутових навантажень тензодатчиків.

- пристрій автоматичного управління дозуванням (УУ) є сукупністю електронних елементів вагового пристрою і пневматичної системи, керованих ваговим процесором ПВ-310. На рис. 2 показана горловина дозатора з пневматичним затиском горловини мішка Big-Bag.

Транспортер вагової платформи спільно з накопичувальним відвідним транспортером з фотодатчиками утворюють систему транспортування мішків. Вона слугує для вилучення мішків із зони дозування та зважування, для їх подальшого транспортування у бік від місця фасування до місця обробки складською технікою. На відвідному транспортері одночасно може знаходиться 2 контейнери типу Big-Bag.

Алгоритм роботи:

На вагову платформу встановлюється піддон, на пристрої для підвіски лямок навішуються петлі мішка Big-Bag. Горловина мішка Big-Bag закріплюється на горловині дозатора, встановленій на рамі. З поста управління включається вентилятор, який роздмухує мішок Big-Bag. Натисканням кнопки «Тара» вагового процесора запам'ятовується вага тари, показання на табло процесора обнуляються. Натисканням кнопки «Пуск» пневмопривід повністю відкриває засувку і матеріал із накопичувального бункера надходить у мішок Big-Bag.

При досягненні заданого значення "грубо" пневмопривід встановлює засувку в положення "точно", при цьому відбувається досипання матеріалу до заданого значення дози. Заслінка закривається, на табло індикується набрана вага дози та кількість відвантаженого матеріалу в наростаючому результаті. Після заповнення контейнера лямки мішка автоматично скидаються і вмикаються приводи транспортерів. Спільний рух транспортерів забезпечує переміщення контейнера з вагового пристрою на накопичувальний транспортер до точки вивантаження. Фотодатчики стежать за тим, щоб транспортер не вмикався і нове фасування не починалося доти, доки навантажувач не звільнить транспортер. Далі цикл повторюється./p>

Всім процесом дозування, вимірювання та контролю ваги матеріалу в мішку керує ваговий процесор ПВ-310. Ваговий процесор включає інтерфейс російською та англійською мовами.

Склад виробу:

Номер Склад Кількість, шт
1. Вагова платформа з приводним транспортером 1
2. Стійки опорні 4
3. Рама з горловиною та пневмозатиском мішка 1
4. Пристрій подачі матеріалу 1
5. Пристрій скидання лямок мішка 1
6. Тензодатчики 4
7. Вентилятор роздування мішка 1
8. Шибер 1
9. Відвідний транспортер з мотор-редуктором 1
10. Комплект пневмоапаратури 1
11. Пневмошафа 1
12. Електрошафа 1
13. Процесор ваговий 1
14. Комплект документації 1

Кліматичне виконання дозаторів УХЛ3.1 за ГОСТ 15150-69, але при температурі від мінус 10 до 45 °С і верхньому значенні відносної вологості 95% при 35 °C. Дозатор має вихід на зовнішні реєструвальні пристрої за стандартним інтерфейсом RS-485.

Рекомендуємо також:

Дозатор для наповнення м'яких контейнерів (МКРів)

Під час наповнення МКР стоїть на підлозі або транспортному пристосуванні (транспортері, піддоні). Перейти

Машина мішкозашивальна МЗМ-40

Машина мішкозашивальна марки МЗМ-40 призначена для зашивання тканинних, паперових і поліпропіленових мішків, наповнених сипучим продуктом. Перейти

Ваги бункерні дозуючі БДБ-4

Блок дозуючих бункерів призначений для дозування компонентів комбікормів від 5 до 20 кг кожного компонента. Перейти

Дозатор в мішки відкритого типу

Ваговий автоматичний дозатор для сипких матеріалів ДВС-301-50-1 призначений для дозування різних сипких матеріалів у мішки відкритого типу. Перейти

Не можете визначитися з вибором?
Менеджер допоможе Вам:

Догори