+38 (048) 740 70 47 Для дзвінків з України Замовити дзвінок

ua ru Pl

Українська версія сайту

Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.

науково-виробниче об'єднання

АГРО-СІМО-МАШБУД

у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Меню

Вальцедековий верстат для гречки та проса

Що таке вальцедековий верстат? Це технологічне обладнання, яке застосовується для лущення та обробки поверхні проса та гречки (тих зернових культур, оболонки яких не зрослися з ядром) при виробництві крупи та борошна.

28.05.2014

Що таке вальцедековий верстат? Це технологічне обладнання, яке застосовується для лущення та обробки поверхні проса та гречки (тих зернових культур, оболонки яких не зрослися з ядром) при виробництві крупи та борошна.

Вальцедековий верстат для лущення гречки та проса має кілька різновидів, відмінності яких між собою полягають у матеріалах валка та деки, формі робочого зазору та ін.

НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» в наявності має наступні види вальцедекових верстатів:

Верстати вальцедекові марок СГР-400 та СГР-600 використовуються для лущення гречки та проса. Від виду зерна залежить матеріал робочої поверхні деки: для проса застосовується гумова дека, для гречки – абразивна. Технічна продуктивність по зерну для проса дорівнює 1,0-1,2 т/год у СГР-400 і 1,5-1,8 т/год у СГР-600.

Для гречки ці показники дорівнюють 2,0 т/годину на 1-ій фракції для СГР-400, та 2,5 т/годину на 1-ій фракції для СГР-600.

Зауважимо, що вальцедекові машини мають загальні для всіх марок деталі, що швидко зношуються - валок абразивний, дека, ремені клинові та підшипники.

Аналог вище перелічених верстатів - це вальцедековий модернізований СГР-600М. Його технічна продуктивність 1,5-1,8 т/год для проса і 2,5 т/год на першій фракції для гречки.

Коефіцієнт лущення для гречки становить 50 % при цілісності ядра 0,95. Коефіцієнт лущення для проса на 1-ій лущильній системі - 80 - 90 %, на 2-ій - 90 - 95 %, на 4-ій – 95 - 99 %.

Лущення, як процес обробки зерна – одна з основних операцій у технології круп'яних продуктів. Вихід готової продукції – крупи – і її якість значно збільшуються, а собівартість продукції зменшується, якщо у технології виробництва використовується наступний комплект обладнання: вальцедекові верстати, відцентрові лущильники або лущильно-шліфувальні машини, подрібнювач і крупорізка.

Залишилися питання?
Підписатись на новини

Свіжі новини

НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» на виставкових майданчиках та самітах
12.06.2025

НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» на виставкових майданчиках та самітах

Подробнее
Продукти переробки кукурудзи
27.05.2025

Продукти переробки кукурудзи

Подробнее
Розвиток виробництва біоетанолу та супутніх продуктів – світові тенденції та специфіка
20.05.2025

Розвиток виробництва біоетанолу та супутніх продуктів – світові тенденції та специфіка

Подробнее
Запрошуємо на зустріч на заході «AGRO-CHALLENGE» ДЕНЬ ПОЛЯ
16.05.2025

Запрошуємо на зустріч на заході «AGRO-CHALLENGE» ДЕНЬ ПОЛЯ

Подробнее
Догори