Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.
науково-виробниче об'єднання
АГРО-СІМО-МАШБУД
у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю
Одне із завдань агропромислового комплексу - боротьба з втратами сільськогосподарської продукції. Висока якість зерна забезпечує його краще збереження, скорочує втрати при зберіганні, підвищує продуктивність переробних підприємств і збільшує вихід і якість готової продукції.
26.08.2020
Пропонуємо вашій увазі унікальне обладнання для борошномелів – Мийну машину КВД! Ви можете придбати машину прямо зараз. На складі в м. Білгород (РФ) є готова продукція, машини, які пройшли випробування на експериментальних стендах і готові до експлуатації.
Призначення машини: очищення поверхні зерна і відділення від нього домішок, що відрізняються гідродинамічними властивостями.
Галузь застосування: млини, крупоцехи комбінатів хлібопродуктів, харчоконцентратні заводи, агропромислові підприємства і фермерські господарства.
Одне із завдань агропромислового комплексу - боротьба з втратами сільськогосподарської продукції. Висока якість зерна забезпечує його краще збереження, скорочує втрати при зберіганні, підвищує продуктивність переробних підприємств і збільшує вихід і якість готової продукції.
Пшениця, як і інші зернові культурні злаки, уражається багатьма хворобами, в результаті чого знижується урожай і погіршується його якість. У процесі переробки зерна мінеральний пил і мікроорганізми переходять в готовий продукт, що призводить до його підвищеного бактеріального обсіменіння. Борошно, крупа стають нестійкими при транспортуванні і зберіганні. Причому розвиток мікрофлори йде настільки інтенсивно, що ці продукти стають непридатними ще при транспортуванні по бактеріальним показниками, що не дозволяє їх використовувати при виробництві продуктів харчування, особливо для дітей у віці до 1 року. Однією з найпоширеніших бактерій для борошномельних і хлібопекарських підприємств є картопляна паличка.
В останні роки зерно перед помелом не миється, а тільки відволожується. Тому при розмелі зерна картопляна палочка потрапляє в борошно. При сприятливих умовах бактерії картопляної палички швидко розмножуються. Оптимальними умовами для розвитку спор картопляної палички є температура близько 40 °С, наявність вологи, живильного середовища, зниженої кислотності. Її клітини не витримують нагрівання до 80 °С, а спори залишаються життєздатними при 120 °С. Тому бактерії при випічці хліба гинуть, а спори залишаються життєздатними.
Кисле середовище пригнічує розвиток бактерій картопляної палички. Тому в житньому хлібі, який має підвищену кислотність, картопляна хвороба розвивається рідше. Якщо ж хліб вражений картопляною хворобою, він набуває неприємного специфічного запаху, має липкий м'якуш, який при сильному ураженні тягнеться нитками, а потім в середині буханки (батона) з'являється чорна порожнеча з сильним гнильним запахом.
На розмноження картопляної палички сильно впливає порушення санітарного і технологічного режиму зберігання і переробки зерна, борошна, а також випічки хліба та його зберігання. У зв'язку з цим велике значення має дотримання вимог санітарних і технологічних інструкцій, що діють в елеваторної, борошномельної та хлібопекарської промисловості, а також в торгівлі.
Одним з найефективніших методів, що усуває зазначені недоліки, є використання мийної машини КВД-1. Мийні машини, крім пристроїв для виділення домішок, є початковим етапом складної водно-теплової обробки зерна в процесі гідросепарування, відлежування, замочування. Проведена нами розробка режимів на кожному етапі водно-теплової обробки в цілому визначає зміни технологічних властивостей зерна в заданому напрямку. Основне гідросепарування зернової суміші відбувається в сплавний камері, де фактично і досягається виділення домішок.
Заключним етапом роботи мийної машини є зневоднення зерна. У центрифугальній колонці мийної машини відбувається відділення вологи в результаті спільної дії віджиму і підсушування зерна повітрям.