+38 (048) 740 70 47 Для дзвінків з України Замовити дзвінок

en ua ru Pl

Українська версія сайту

Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.

науково-виробниче об'єднання

АГРО-СІМО-МАШБУД

у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Меню

Здорове харчування. Все про пластівці - це потрібно знати!

Найбільш перспективним і економічно доцільним варіантом створення виробництва пластівців є той, в якому в якості сировини використовується лущене ціле ядро, отримане за технологією з використанням процесу гідротермічної обробки зерна.

10.09.2020

Існує думка, що пластівці - їжа для ледачих господарок, але це не так! Насправді зернові пластівці, виготовлені із застосуванням сучасних технологій, представляють собою прекрасний харчовий продукт, відмінно збалансований по всім необхідним елементам для здорового, смачного і швидкого харчування.

Найбільш перспективним і економічно доцільним варіантом створення виробництва пластівців є той, в якому в якості сировини використовується лущене ціле ядро, отримане за технологією з використанням процесу гідротермічної обробки зерна. Дуже важливим є те, що в лущення ядрі зберігається алейроновий шар і частина насіннєвої оболонки і зародка, що містять в своєму складі вітаміни, мінеральні та інші біологічно активні речовини. Це дозволяє виробляти пластівці збалансовані за своїм складом, що мають підвищену харчову цінність.

Це надає зерновим пластівцям особливу цінність продукту швидкого приготування, що є повнораціонним по балансу поживних речовин, енергетичній цінності, і одночасно є профілактичним засобом від цілого ряду серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту, обміну речовин і серцево-судинної системи. Всі вироблені за нашими технологіями пластівці є продуктом здорового харчування, так житні і ячмінні пластівці багаті харчовими волокнами, в зв'язку з чим їх добре застосовувати для очищення організму, при ожирінні, запорах, цукровому діабеті. Пектинові речовини в житніх пластівцях сприяють виведенню з організму токсичних речовин, радіонуклідів, пестицидів, а високий вміст в жирах ячменю і пшениці токоферолів дозволяє рекомендувати ячмінні та пшеничні пластівці людям із захворюваннями печінки, шкіри і вагітним жінкам.

У пшеничних пластівцях досить високий вміст незамінних поліненасичених кислот, що робить їх корисними для нормалізації обміну речовин, зокрема обміну холестерину, для поліпшення стану стінок кровоносних судин, підвищуючи їх еластичність. Особливістю пшоняних пластівців, як і пластівців гречаних і горохових, є високий вміст заліза, тому вони рекомендуються при анемії, як продукт, що підвищує вміст гемоглобіну в крові. Високий же вміст каротиноїдів в пшоняних пластівцях сприяє нормальному росту дітей, хорошому стану шкіри і слизових оболонок, здоровому стану рогової оболонки очей, підвищення опірності організму до інфекцій.

Наявність в вівсяних пластівцях водорозчинних слизоутворюючих полісахаридів дає лікувальний ефект і ощадливо впливає при шлунково-кишкових захворюваннях. Вміст в вівсяних пластівцях дуже важливого в харчовому і дієтичному відношенні ліцину сприятливо впливає на діяльність нервової системи, печінки, перешкоджає розвитку атеросклерозу.

Білки в гречаних пластівцях мають високий вміст водо- і солерозчинних фракцій, що допомагає повністю засвоювати продукт організмом людини, а вміст вітамінів В1, В2, Н6, РР, Е в пластівцях гречаних - найвищий в порівнянні з іншими видами зернопродуктів. Крім того, гречані пластівці — багате джерело мінеральних речовин, таких як калій, фосфор, марганець, мідь, цинк. Все це робить гречані пластівці продуктом здорового харчування, що володіє високою поживною цінністю і що розглядається лікарями як дієтичний продукт, рекомендований дітям і вагітним жінкам.

Особливо хочеться відзначити горохові пластівці - як хороше джерело білків рослинного походження, що перевершує за вмістом білка м'ясо курей, свиней, кролів і яловичину. Так само пластівці горохові дуже зручні в приготуванні, оскільки варяться всього 10 - 12 хвилин, що в 6 - 7 разів менше часу варіння горохової крупи, а при варінні пластівці перетворюються в схожу на пюре масу, що полегшує їх вживання дітьми та людьми похилого віку. Зернові пластівці, залишаючись повністю природним продуктом, є сучасним видом харчування. Пластівці швидкого приготування вимагають мінімального часу варіння (5 - 7 хвилин), а пластівці, які не потребують варіння (НТВ), не вимагають варіння взагалі, а просто запарюються окропом, що додатково зберігає поживні та цілющі речовини продукту!

Пластівці, виготовлені за технологією НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД»:

Залишилися питання?
Підписатись на новини

Свіжі новини

Експорт технологічного обладнання до Туреччини
08.11.2024

Експорт технологічного обладнання до Туреччини

Подробнее
Розширення обсягів поставок до Казахстану
29.10.2024

Розширення обсягів поставок до Казахстану

Подробнее
У фокусі популярності – лущильна машина для сочевиці
22.10.2024

У фокусі популярності – лущильна машина для сочевиці

Подробнее
Розвиток зернопереробної промисловості у Польщі
17.09.2024

Розвиток зернопереробної промисловості у Польщі

Подробнее
Догори