+38 (048) 740 70 47 Для дзвінків з України Замовити дзвінок

en ua ru Pl

Українська версія сайту

Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.

науково-виробниче об'єднання

АГРО-СІМО-МАШБУД

у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Меню

Обладнання для універсального крупозаводу. Переробка спельти

Спільна компанія Нідерландів та Молдови запустила першу чергу нового універсального крупозаводу з переробки спельти в крупу на базі технологічного обладнання від НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД». 100% вся крупа цього підприємства експортується в Європейські країни, при цьому більше 60% вже перероблена в пластівці і борошно.

09.10.2020

Спільна компанія Нідерландів та Молдови запустила першу чергу нового універсального крупозаводу з переробки спельти в крупу на базі технологічного обладнання від НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД». 100% вся крупа цього підприємства експортується в Європейські країни, при цьому більше 60% вже перероблена в пластівці і борошно.

Раніше ми вже анонсували інформацію про експорт обладнання для цього великого спільного підприємства. Для цього замовника була відвантажена партія машин, частина з яких призначена для переробки спельти та гороху. Ключовими машинами в даній лінії є Відцентрові лущильники СІМО ЦШС-3 та ЦШС-3 (02).

Отже, чому ж в сучасному світі так популярна спельта і «з чим її їдять»?

Почнемо з того, що таке спельта. Спельта, свого роду, є праматір'ю пшениці. Спельта, вона ж жито, - особливий напівдикий «м'який» сорт пшениці, точніше група видів пшениці з ламким колосом і плівчастим зерном. При цьому спельта має жорстку оболонку і, навіть, після обробки зберігає більше клітковини, ніж пшениця.

У складі спельти міститься велика кількість білка, чим спельта перевершує навіть найвідоміше джерело білка - курячі яйця. На 100 грам крупи припадає близько 15 грам білків. Саме тому продукт є незамінним для всіх, чий організм виснажений дієтами і піддається фізичним навантаженням. Вміст жирів в продукті мінімальний - близько 3%. При цьому вуглеводів в спельті більше 60%. Варто зауважити, що вуглеводи, що містяться в спельті, повільно засвоюються організмом, тому вона рекомендована дієтологами. Решта складу спельти займає клітковина, що необхідна для збалансованого зростання і розвитку організму. У крупі спельти присутні незамінні для організму амінокислоти, в ній міститься майже в три рази більше магнію, ніж в пшениці, в 1,5 рази більше фосфору, в 1,5 рази більше вітаміну В1, на 15% більше вітаміну РР, майже на 30 % більше вітаміну Е і вдвічі більше поліненасичених жирних кислот. Вона також містить фолієву кислоту, вітаміни В2 і В6, натрій, калій, марганець, кальцій, цинк, мідь, селен і залізо.

Як спельта «працює»:

    • за рахунок насиченого білка відновлює ресурси організму і зміцнює імунну систему;
    • сприяє стабілізації артеріального тиску, тим самим здійснює позитивний вплив на роботу серця;
    • насиченість клітковиною нормалізує і покращує травні процеси;
    • стабілізує рівень цукру в крові;
    • працює як абсорбент і виводить з організму шлаки і токсини, що накопичилися, а також знижує рівень холестерину;
    • амінокислоти в складі спельти зміцнюють нервову систему, знімають роздратування і стрес;
    • покращує стан шкіри і сприяє зміцненню волосся і нігтів.

Завдяки високому вмісту харчових волокон, спельта дарує тривале відчуття ситості і допомагає контролювати апетит. До того ж, спельта може вживатися людьми, у яких алергія на глютен, так як в складі спельти міститься мінімум глютену. А, як відомо, цей компонент є в багатьох злакових культурах. Таким чином, спельту можна використовувати для прикорму немовлят. Більш того, продукти із спельти рекомендовано включати в раціон вагітним, людям з ослабленим здоров'ям, цукровим діабетом і зайвою вагою.

Безсумнівно, дуже радує той факт, що настільки корисний і незамінний продукт виготовляється на обладнанні, підібраному компанією «АГРО-СІМО-МАШБУД», яка завоювала авторитет і популярність серед великих виробників крупи, пластівців і борошна.

Зв'язуйтесь з нами прямо зараз.

Залишилися питання?
Підписатись на новини

Свіжі новини

Експорт технологічного обладнання до Туреччини
08.11.2024

Експорт технологічного обладнання до Туреччини

Подробнее
Розширення обсягів поставок до Казахстану
29.10.2024

Розширення обсягів поставок до Казахстану

Подробнее
У фокусі популярності – лущильна машина для сочевиці
22.10.2024

У фокусі популярності – лущильна машина для сочевиці

Подробнее
Розвиток зернопереробної промисловості у Польщі
17.09.2024

Розвиток зернопереробної промисловості у Польщі

Подробнее
Догори