Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.
науково-виробниче об'єднання
АГРО-СІМО-МАШБУД
у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю
Спільна компанія Нідерландів та Молдови запустила першу чергу нового універсального крупозаводу з переробки спельти в крупу на базі технологічного обладнання від НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД». 100% вся крупа цього підприємства експортується в Європейські країни, при цьому більше 60% вже перероблена в пластівці і борошно.
09.10.2020
Спільна компанія Нідерландів та Молдови запустила першу чергу нового універсального крупозаводу з переробки спельти в крупу на базі технологічного обладнання від НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД». 100% вся крупа цього підприємства експортується в Європейські країни, при цьому більше 60% вже перероблена в пластівці і борошно.
Раніше ми вже анонсували інформацію про експорт обладнання для цього великого спільного підприємства. Для цього замовника була відвантажена партія машин, частина з яких призначена для переробки спельти та гороху. Ключовими машинами в даній лінії є Відцентрові лущильники СІМО ЦШС-3 та ЦШС-3 (02).
Почнемо з того, що таке спельта. Спельта, свого роду, є праматір'ю пшениці. Спельта, вона ж жито, - особливий напівдикий «м'який» сорт пшениці, точніше група видів пшениці з ламким колосом і плівчастим зерном. При цьому спельта має жорстку оболонку і, навіть, після обробки зберігає більше клітковини, ніж пшениця.
У складі спельти міститься велика кількість білка, чим спельта перевершує навіть найвідоміше джерело білка - курячі яйця. На 100 грам крупи припадає близько 15 грам білків. Саме тому продукт є незамінним для всіх, чий організм виснажений дієтами і піддається фізичним навантаженням. Вміст жирів в продукті мінімальний - близько 3%. При цьому вуглеводів в спельті більше 60%. Варто зауважити, що вуглеводи, що містяться в спельті, повільно засвоюються організмом, тому вона рекомендована дієтологами. Решта складу спельти займає клітковина, що необхідна для збалансованого зростання і розвитку організму. У крупі спельти присутні незамінні для організму амінокислоти, в ній міститься майже в три рази більше магнію, ніж в пшениці, в 1,5 рази більше фосфору, в 1,5 рази більше вітаміну В1, на 15% більше вітаміну РР, майже на 30 % більше вітаміну Е і вдвічі більше поліненасичених жирних кислот. Вона також містить фолієву кислоту, вітаміни В2 і В6, натрій, калій, марганець, кальцій, цинк, мідь, селен і залізо.
Завдяки високому вмісту харчових волокон, спельта дарує тривале відчуття ситості і допомагає контролювати апетит. До того ж, спельта може вживатися людьми, у яких алергія на глютен, так як в складі спельти міститься мінімум глютену. А, як відомо, цей компонент є в багатьох злакових культурах. Таким чином, спельту можна використовувати для прикорму немовлят. Більш того, продукти із спельти рекомендовано включати в раціон вагітним, людям з ослабленим здоров'ям, цукровим діабетом і зайвою вагою.
Безсумнівно, дуже радує той факт, що настільки корисний і незамінний продукт виготовляється на обладнанні, підібраному компанією «АГРО-СІМО-МАШБУД», яка завоювала авторитет і популярність серед великих виробників крупи, пластівців і борошна.
Зв'язуйтесь з нами прямо зараз.