+38 (048) 740 70 47 Для дзвінків з України Замовити дзвінок

ua ru Pl

Українська версія сайту

Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.

науково-виробниче об'єднання

АГРО-СІМО-МАШБУД

у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Меню

Переробка зерна вівса: особливості, методи, обладнання

Зважаючи на збільшений в останні роки інтерес до здорового харчування і проблем із зайвою вагою у людей по всьому світу виробники круп все частіше цікавляться новими напрямками в переробці зерна з метою розширення свого виробництва, а також модернізації застарілих виробничих ліній. Сьогодні пропонуємо розглянути процес переробки вівса.

10.07.2014

Зважаючи на збільшений в останні роки інтерес до здорового харчування і проблем із зайвою вагою у людей по всьому світу виробники круп все частіше цікавляться новими напрямками в переробці зерна з метою розширення свого виробництва, а також модернізації застарілих виробничих ліній.

Сьогодні пропонуємо розглянути процес переробки вівса.

Вівсяна крупа – чемпіон серед круп за вмістом рослинної клітковини, яка допомагає знижувати шкідливий холестерин в крові, і тим самим робить нас здоровішими, молодшими, енергійнішими та красивішими.

Компанія НВО «Агро-Сімо-Машбуд» має більш, ніж 20-річний досвід виробництва обладнання та впровадження технологій з переробки вівса в крупу.

Відмінною особливістю технологічного процесу переробки вівса, що застосовує НВО «Агро-Сімо-Машбуд», є гідротермічна обробка зерна перед его лущенням.

Гідротермічна обробка складається з таких етапів, як:

  • пропарювання зерна (пропарювачі ПЗ-1), внаслідок чого відбувається «цементація» ядра;
  • сушіння і охолодження (сушарки ВС-10 М), після чого ядро стає склоподібним та твердим, при цьому значно збільшується механічна міцність ядра, а просушені квіткові плівки стають крихкими і легко відділяються.

Так, наприклад, одним з недоліків всіх зернових культур, що переробляються в крупу, є крихкість, що тягне за собою зниження виходу цілої крупи.

Результат гідротермічної обробки зерна вівса:

  • поліпшуються технологічні властивості зерна;
  • підвищується поживна цінність і споживчі властивості крупи;
  • збільшуються коефіцієнти лущення;
  • зменшується подрібнення ядра;
  • зростає продуктивність лущильних машин при зниженні питомих витрат енергії на процеси лущення.

Окремої уваги заслуговує відцентровий лущильник СІМО ЦШС-3, який був спеціально розроблений фахівцями компанії НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» і аналогів якого за величиною коефіцієнта лущення при максимальному збереженні цілісності ядра на сьогоднішній день не існує. Лущильник СІМО ЦШС-3 призначений для високоефективного лущення з одночасним обрушенням та відвіюванням частини волосків і лушпиння. Робочі поверхні ротора і деки лущильника виконані з високоміцного вибіленого чавуну.

Використання на овсозаводі лущильників ЦШС-3, відцентрових просіювачів ЦС-1 і сортувальних машин МСХ дозволило при натурі зерна 490-510 кг/м3, отримати вихід крупи вівсяної неподрібненої – 58…62%; а при натурі зерна більше 520 кг/м3, вихід – 62…64%.

Коефіцієнт лущення за один прохід – 90…93%.

Таким чином, технології і обладнання для переробки зерна від НВО «Агро-Сімо-Машбуд» є не тільки високоефективними, але і затребуваними в умовах підвищеного попиту до виробництва таких корисних круп і пластівців.

Залишилися питання?
Підписатись на новини

Свіжі новини

Нові великі об'єкти зернопереробки в Казахстані
31.07.2025

Нові великі об'єкти зернопереробки в Казахстані

Подробнее
Грант на розвиток переробного бізнесу для сільськогосподарських виробників
30.07.2025

Грант на розвиток переробного бізнесу для сільськогосподарських виробників

Подробнее
Компенсація переробних підприємств, що постраждали від війни
14.07.2025

Компенсація переробних підприємств, що постраждали від війни

Подробнее
Випробування нового технологічного обладнання – нові кейси для замовників
11.07.2025

Випробування нового технологічного обладнання – нові кейси для замовників

Подробнее
Догори