+38 (048) 740 70 47 Для дзвінків з України Замовити дзвінок

ua ru Pl

Українська версія сайту

Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.

науково-виробниче об'єднання

АГРО-СІМО-МАШБУД

у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Меню

Переробка зерна вівса: особливості, методи, обладнання

Зважаючи на збільшений в останні роки інтерес до здорового харчування і проблем із зайвою вагою у людей по всьому світу виробники круп все частіше цікавляться новими напрямками в переробці зерна з метою розширення свого виробництва, а також модернізації застарілих виробничих ліній. Сьогодні пропонуємо розглянути процес переробки вівса.

10.07.2014

Зважаючи на збільшений в останні роки інтерес до здорового харчування і проблем із зайвою вагою у людей по всьому світу виробники круп все частіше цікавляться новими напрямками в переробці зерна з метою розширення свого виробництва, а також модернізації застарілих виробничих ліній.

Сьогодні пропонуємо розглянути процес переробки вівса.

Вівсяна крупа – чемпіон серед круп за вмістом рослинної клітковини, яка допомагає знижувати шкідливий холестерин в крові, і тим самим робить нас здоровішими, молодшими, енергійнішими та красивішими.

Компанія НВО «Агро-Сімо-Машбуд» має більш, ніж 20-річний досвід виробництва обладнання та впровадження технологій з переробки вівса в крупу.

Відмінною особливістю технологічного процесу переробки вівса, що застосовує НВО «Агро-Сімо-Машбуд», є гідротермічна обробка зерна перед его лущенням.

Гідротермічна обробка складається з таких етапів, як:

  • пропарювання зерна (пропарювачі ПЗ-1), внаслідок чого відбувається «цементація» ядра;
  • сушіння і охолодження (сушарки ВС-10 М), після чого ядро стає склоподібним та твердим, при цьому значно збільшується механічна міцність ядра, а просушені квіткові плівки стають крихкими і легко відділяються.

Так, наприклад, одним з недоліків всіх зернових культур, що переробляються в крупу, є крихкість, що тягне за собою зниження виходу цілої крупи.

Результат гідротермічної обробки зерна вівса:

  • поліпшуються технологічні властивості зерна;
  • підвищується поживна цінність і споживчі властивості крупи;
  • збільшуються коефіцієнти лущення;
  • зменшується подрібнення ядра;
  • зростає продуктивність лущильних машин при зниженні питомих витрат енергії на процеси лущення.

Окремої уваги заслуговує відцентровий лущильник СІМО ЦШС-3, який був спеціально розроблений фахівцями компанії НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД» і аналогів якого за величиною коефіцієнта лущення при максимальному збереженні цілісності ядра на сьогоднішній день не існує. Лущильник СІМО ЦШС-3 призначений для високоефективного лущення з одночасним обрушенням та відвіюванням частини волосків і лушпиння. Робочі поверхні ротора і деки лущильника виконані з високоміцного вибіленого чавуну.

Використання на овсозаводі лущильників ЦШС-3, відцентрових просіювачів ЦС-1 і сортувальних машин МСХ дозволило при натурі зерна 490-510 кг/м3, отримати вихід крупи вівсяної неподрібненої – 58…62%; а при натурі зерна більше 520 кг/м3, вихід – 62…64%.

Коефіцієнт лущення за один прохід – 90…93%.

Таким чином, технології і обладнання для переробки зерна від НВО «Агро-Сімо-Машбуд» є не тільки високоефективними, але і затребуваними в умовах підвищеного попиту до виробництва таких корисних круп і пластівців.

Залишилися питання?
Підписатись на новини

Свіжі новини

Нова партія валків для лінії плющення пластівців та м'ятки
17.02.2025

Нова партія валків для лінії плющення пластівців та м'ятки

Подробнее
АГРО-СІМО-МАШБУД на зернових форумах: пост-реліз. <br>Запрошуємо відвідати наш стенд на наступній виставці у Києві!
07.02.2025

АГРО-СІМО-МАШБУД на зернових форумах: пост-реліз.
Запрошуємо відвідати наш стенд на наступній виставці у Києві!

Подробнее
Оснащення зерноочисного комплексу обладнанням від НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД»
24.01.2025

Оснащення зерноочисного комплексу обладнанням від НВО «АГРО-СІМО-МАШБУД»

Подробнее
Щиро вітаємо Вас із Різдвом і Новим роком!
20.12.2024

Щиро вітаємо Вас із Різдвом і Новим роком!

Подробнее
Догори