+38 (048) 740 70 47 Для дзвінків з України Замовити дзвінок

ua ru Pl

Українська версія сайту

Ви завжди зможете переключити мову сайту, скориставшись перемикачем.

науково-виробниче об'єднання

АГРО-СІМО-МАШБУД

у вигляді товариства з обмеженою відповідальністю

Меню

Поради зернопереробникам: ТОП-5 обладнання

Досвідчені зернопереробники знають – щоб досягти бездоганної якості продукції, необхідно своєчасно подбати про сучасне технологічне обладнання на виробництві.

26.11.2025

обладнання для переробки зерна

Досвідчені зернопереробники знають – щоб досягти бездоганної якості продукції, необхідно своєчасно подбати про сучасне технологічне обладнання на виробництві. Основні завдання виробників круп, пластівців та борошна: висока якість кінцевого продукту, можливість розширення асортименту, ефективні показники виходу готової продукції за мінімального електроспоживання.

У цій статті ми розповімо про ТОП-5 актуального якісного обладнання для переробки зерна.

1. Лущильно-горохокольна машина (виробниче найменування – Відцентровий лущильник СІМО ЦШС-3(02)). Ця машина не має аналогів, тому стала бездоганним та незамінним обладнанням для виробництва горохової крупи. Перша машина була виготовлена у 2016 році. За 9 років горохоколка була двічі вдосконалена, близько сотні одиниць обладнання було поставлено та введено в експлуатацію на крупозаводах як в Україні, так і за її межами. По праву вважається найефективнішою машиною переробки гороху в крупу з дуже високим виходом готової продукції.

Переваги:

    • Одночасне лущення гороху та розколювання його на дві половинки - сім'ядолі;
    • Вихід готової крупи (цілі половинки) - 88 - 90 %;
    • Висока якість переробленого продукту – половинки гороху мають рівні, не вищерблені краї сім'ядолів, поверхні без подряпин, продукт зберігає яскравий природний колір.

2. Лущильник абразивний для бобових ЛАБ-1,5. Це нова ексклюзивна машина 2024 року, призначена для лущення бобових культур (чечевиця, нут, люпин, соя та інші).

Переваги:

    • Забезпечує вихід готової продукції до 85%;
    • Унікальна машина, спеціально розроблена для роботи з бобовими, що набирають популярності в раціоні сучасного світу;
    • Ідеально вписується в універсальний крупозавод з переробки зернових та бобових.

3. Пропарювач ПЗ-1. Пропарювачі грають ключову роль процесі гідротермічної обробки зерна (ГТО). Така обробка зерна надлишковим тиском водяної насиченої пари покращує технологічні властивості зерна, створює оптимальні умови для переробки зерна та для отримання круп, що відповідають найвищим вимогам за своєю поживною цінністю. Застосування ГТО дозволяє виготовляти крупи швидкого приготування, збільшити вихід готової продукції. Використовується в борошномельно-круп'яній промисловості для обробки гречки, пшениці, ячменю, вівса, кукурудзи, рису, гороху.

Переваги:

    • Приводить до збільшення міцності ядра і легшого відділення оболонок;
    • Застосування обробки зерна пором призводить до збільшення виходу крупи від 5 до 12% і поліпшення її споживчих властивостей;
    • Збільшується харчова цінність продукту та стійкість при зберіганні.

4. Верстат вальцедековий СГР-600М. Вальцедекові верстати СГР-400, СГР-600 та СГР-600М застосовуються для лущення та обробки поверхні проса та гречки на борошномельно-круп'яних підприємствах. Лущення як процес обробки зерна – одна з основних операцій у технології круп'яних продуктів.

Переваги:

    • Вихід готової продукції (крупи) та її якість значно збільшуються після процесу лущення такими машинами;
    • Ідеально підходить для зернових культур, оболонки яких не зрослися з ядром (просо, гречка), тому вони незамінні при виробництві пшоняної та гречаної крупи.

5. Плющильний верстат марки ПС. Плющильні верстати ПС-400 та ПС-600 застосовуються на виробничих лініях зернових пластівців. Ідеально підходять для плющення круп і лущеного зерна при виробництві вівсяних, гречаних, перлових, ячних, кукурудзяних, пшеничних, рисових та інших видів пластівців. Плющильний верстат ПС-600М – четверте модернізоване покоління таких машин. Рік випуску моделі – 2007.

Переваги:

    • Відносно невелика металоємність самої конструкції верстата, при цьому робочі органи виконані з вибіленого чавуну;
    • Знижений шум при роботі;
    • Оптимальний робочий зазор між плющильними валками-0,05 мм;
    • Вальці мають збільшену зносостійку зону, що дозволяє здійснювати реновацію поверхні без зниження експлуатаційних характеристик;
    • Покращений процес відведення тепла з поверхні робочих вальців та охолодження всього вальця в цілому;
    • Допустимо застосування гідравлічного знімача та суттєво покращено процес розбирання та складання верстата при капітальних ремонтах;
    • Привід верстата здійснюється від двох електродвигунів, що виключає міжвалкову передачу з його небажаними наслідками;
    • Автоматичний пульт управління з використанням мікропроцесора дозволяє виключити вплив людського фактора.

Компетентні зернопереробники у виборі обладнання орієнтуються на якість, гарантії та можливості сервісного обслуговування. Саме це ідеальне комбо гарантує стабільну роботу виробництва та високу якість готового продукту. Сучасні технології та обладнання дозволяють оптимізувати всі етапи, від первинного очищення та сушіння до глибокої переробки, а також знизити витрати та підвищити конкурентоспроможність підприємства.

Фотогалерея

Залишилися питання?
Підписатись на новини

Свіжі новини

Поради зернопереробникам: ТОП-5 обладнання
26.11.2025

Поради зернопереробникам: ТОП-5 обладнання

Подробнее
Еліксир життя та довголіття: ТОП-5 круп та рецепти
17.11.2025

Еліксир життя та довголіття: ТОП-5 круп та рецепти

Подробнее
Забезпечення технологічним обладнанням крупозаводів в Україні
04.11.2025

Забезпечення технологічним обладнанням крупозаводів в Україні

Подробнее
Бізнес-зустрічі на виставці KazAgro-2025
30.10.2025

Бізнес-зустрічі на виставці KazAgro-2025

Подробнее
Догори
51